SANİ KONUKOĞLU TIP MERKEZİ ARİTMİ TEDAVİSİNE GÜNCEL YAKLAŞIM ANLATILDI

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nin sponsorluğunda, Gaziantep Grand Otel’de, “Aritmi Tedavisine Güncel Yaklaşım’’ konulu bilimsel toplantı düzenlendi.
Toplantıya, SANKO Holding Sağlık Yatırım Danışmanı Prof. Dr. Talantbek Batıraliyev’in daveti üzerine, ülkemizde kurulan ilk elektrofizyoloji merkezlerinden birisi olan İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Adalet, Sani Konukoğlu Tıp Merkezi Kardiyak Elektrofizyoloji/Pacemaker/ICD Danışma Kurulundan Doç. Dr. Barbaros Dokumacı ve Uz. Dr. Özcan Yücel konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Dr. Adalet, Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nde Elektrofizyoloji merkezi olmasının bölge halkı için son derece yararlı olduğunu, ayrıca Türkiye’de bu konuda daha çok merkeze ve hevesli hekimlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Kendisinin de bu amaçla Gaziantep’te olduğunu belirten Prof. Dr. Adalet, ‘’Aritmoloji (ritim bozukluğu bilimi), tıpta yüzyıllar öncesinden çarpıntıların nedenleri ve tedavileri üzerinde çözümler üretmeye çalışan bir bilim’’ dedi.
‘’Bugün Aritmoloji yerini, günümüzün modern Kardiyoloji biliminin bir alt dalı olan ‘’Kardiyak Elektrofizyolojiye’’ bırakmıştır’’ diyen Prof. Dr. Adalet, sözlerini şöyle tamamladı:
‘’Dünyada özellikle son 25 yılda giderek daha da önem kazanan kardiyak elektrofizyoloji ülkemizde aktif olarak yaklaşık 10 yıldır uygulanıyor. Kardiyak elektrofizyoloji temel olarak erişkin ve çocukluk çağında; tehlikeli kalp hızı yavaşlamaları (bradikardiler), ani oluşan hızlı kalp çarpıntıları (taşikardiler), ani ölümler (sudden death) ve bayılmaların (senkop) nedenleri ve tedavileri üzerinde yoğunlaşmıştır.”
Sani Konukoğlu Tıp Merkezi adına söz alan Uz. Dr. Özcan Yücel, yaklaşık 1.5 yıldır merkezde kardiyak elektrofizyoloji olanaklarının olduğunu ve kendilerine bugüne kadar 200’e yakın hasta başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:
‘’Bu hastaların 160’ına ‘RF ablasyon’ tekniği uygulandı ve tedavileri yapıldı. İstatiksel çalışmalarımıza göre, Sani konukoğlu Tıp Merkezi Elektrofizyoloji Ünitesi’ne çarpıntı ile başvuran bir hasta yüzde 96 başarı şansı ile tedavi oluyor. İşlemlerden doğan komplikasyonlar yüzde 1 dolayında. Elde edilen bu sonuçlar dünyadaki önemli elektrofizyoloji merkezlerin sonuçları ile benzerlik gösteriyor. Ayrıca, Mersin ve Adana dahil olmak üzere merkezimiz tüm Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki tek elektrofizyoloji merkezi. Hastaların çarpıntı şikayetleri için daha önceden olduğu gibi Ankara, İstanbul gibi büyük merkezlere gitmelerine gerek kalmadı.’’
Sani Konukoğlu Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Azmi Serin ise kapanış konuşmasında, sağlık camiasına önemli katkı sağlayan bu tür toplantılara devam edeceklerini bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 12/31/2006
|